Connect with us
Puan: 82/100 İnceleme : 1

KVKK WhatsApp’a İnceleme Başlattı

Genel Bilgi ve Haberler

Yayınlama

-

Kişisel Verileri Koruma Kurulu, WhatsApp uygulaması hakkında yurt dışına veri aktarımı ve temel ilkeler yönünden resen inceleme başlattı.

Kişisel Verileri Koruma Kurulu (KVKK), WhatsApp uygulaması hakkında, yurt dışına veri aktarımı ve temel ilkeler yönünden resen inceleme başlattı.

Alınan bilgiye göre, Kişisel Verileri Koruma Kurulunun bugünkü toplantısında, “Whatsapp Inc tarafından WhatsApp uygulamasını kullanmak isteyen kullanıcıların kişisel verilerinin işlenmesine ve yurt dışında bulunan tedarikçi, iş ortakları, hizmet sağlayıcıları ve diğer üçüncü taraflara aktarılmasına rıza verilmesini içerecek şekilde kullanım şartlarının güncellendiği” yönündeki haberlerle ilgili değerlendirme yapıldı.

Konuyu, kişisel verilerin korunması mevzuatı genel hükümleri yönünden değerlendiren Kişisel Verileri Koruma Kurulu, toplantıda WhatsApp uygulaması hakkında, veri işleme şartları, yurt dışına veri aktarımı ve temel ilkeler yönünden resen inceleme başlatılmasına karar verdi.

İncelemeyi yürütecek Kurul, süreci takip ederek, 8 Şubat 2021’de konuyu yeniden değerlendirecek.

REKABET KURULU HAREKETE GEÇTİ

Tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’de de tepkilere neden olan WhatsApp’ın yeni gizlilik sözleşmesi için Rekabet Kurulu harekete geçti.

Kuruldan yapılan açıklamada Facebook ve WhatsApp hakkında resen soruşturma başlatıldığı duyuruldu. Ayrıca WhatsApp’la veri paylaşımı zorunluluğunun durdurulduğu bildirildi.

Kişisel Verileri Koruma Kurulu (KVKK), WhatsApp’ın “zorunlu güncelleme” kararının bugünkü toplantıda ele alınacağını duyurmuştu.

KVKK’nin internet sitesinde yer alan duyuruda, WhatsApp Inc. tarafından, WhatsApp uygulamasını kullanmak isteyenlerin kişisel verilerinin işlenmesine ve yurt dışında bulunan tedarikçi, iş ortakları, hizmet sağlayıcıları ve diğer üçüncü taraflara aktarılmasına rıza verilmesini içerecek şekilde kullanım şartlarının güncellendiği hatırlatıldı.

WhatsApp’ın, rıza vermeyen kullanıcıların uygulamayı kullanamayacağı ve hesaplarının silineceğine dair kullanıcılara bilgilendirme iletildiği belirtilen duyuruda, şunlar kaydedildi:

“Kişisel Verilerin Korunması Kanunu’nun 15’inci maddesi uyarınca Kişisel Verileri Koruma Kurulunun 12 Ocak 2021 tarihli toplantısında konu, kişisel verilerin korunması mevzuatı genel hükümleri ile kanunun açık rıza, veri işleme şartları, yurt dışına veri aktarımı ve temel ilkeler yönünden değerlendirilecek olup, gelişmeler hususunda kamuoyu ayrıca bilgilendirilecektir.”

Senin reaksiyonun hangisi?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

Blog

Blog & Makaleler9 saat

İş Dünyasında Teknolojinin Rolü: Rekabet Avantajı, Verimlilik, Müşteri Memnuniyeti

Günümüzde iş hayatında teknoloji, işletmelerin başarısı için vazgeçilmez bir faktör haline gelmiştir. Teknolojinin gerekliliği ve önemi iş dünyasında her geçen...

Blog & Makaleler12 saat

Türkiye’de Deprem Felaketlerinin Önlenmesinde Teknolojinin Rolü

Türkiye, tarihsel olarak deprem riski yüksek bir bölgede yer alır ve zaman zaman büyük ölçekli depremlerle sarsılmıştır. Bu depremler, can...

Blog & Makaleler4 gün

Evlerde Aşırı Otomasyon Kullanmak: Faydalı mı, Zararlı mı?

Günümüzde teknolojik ilerlemeler ve akıllı cihazların yaygınlaşmasıyla birlikte ev otomasyonu da hızla gelişmektedir. Evlerdeki elektronik cihazların ve sistemlerin otomatik olarak...

Blog & Makaleler4 gün

Ülke Kalkınması Açısından Yazılım Geliştirmenin Önemi

Teknolojik ilerlemelerin hızla arttığı günümüz dünyasında, yazılım geliştirme alanı giderek daha fazla önem kazanmaktadır. Yazılım, işletim sistemlerinden uygulama programlarına kadar...

Blog & Makaleler7 gün

Yapay Zekanın Neden Tehlikeli Olabileceğini Chat GPT’ye Sorduk

Teknoloji dünyasında son zamanların en popüler konularından bir olan yapay zekanın neden tehlikeli olabileceğini Open AI tarafından geliştirilen sohbet robotu...

Blog & Makaleler2 hafta

Kimdir Bu Elon Musk?

Elon Musk, Tesla Motors, SpaceX, Neuralink, The Boring Company, OpenAI gibi pek çok şirketin kurucusu veya yöneticisi olarak günümüzün en...

Blog & Makaleler1 ay

Dünya Şifre Günü: İnternet Güvenliği ve Kişisel Bilgi Güvenliği İçin Önemli İpuçları

7 Mayıs, Dünya Şifre Günü olarak kutlanmaktadır. Bu gün, internet güvenliği ve kişisel bilgi güvenliği konusunda farkındalığı artırmayı amaçlamaktadır. İnternet,...

Galeri

Teknoloji Galerileri2 ay

Uzun Pozlama Nedir ve Nasıl Uygulanır

Uzun pozlama, yetersiz ışık olan ortamda, nesnenin ya da konunun oluşturduğu hareket hissini fotoğrafta dondurmaktır. Diyafram, enstantane ve ISO ayarı...

Eğitim Haberleri2 ay

Diyafram nedir?

   Maksimum ve minimum diyafram sorunu, öncelikle diyaframın ne anlama geldiğini anlamakla başlar! Diyafram, kameranızın merceğinin bir parçasıdır. Spesifik olarak, boyutu değiştiren, içinden...

Teknoloji Galerileri2 ay

Grafik Tasarımda Yeni Renk Teknolojileri

Grafik tasarım dünyası sürekli olarak yeniliklerle doludur ve renk teknolojileri de bu değişimden payını almaktadır. İşte son zamanlarda dikkat çeken...

Teknoloji Galerileri2 ay

Yapay Zekalı Fotoğraflar Nasıl Anlaşılır?

Yapay zeka kullanılarak fotoğraflar genellikle gerçek fotoğraflardan ayırt edilebilmektedir. Yapay zeka tutmaları, gerçek fotoğraflardan farklı bir sonuca varmadan fotoğraflar üretirler...

Blog & Makaleler2 ay

Animasyon Filmler

                                Animasyon filmleri, sinema sektörü uzun yıllar büyük bir yere sahip olmuştur. Animasyon filmleri, özellikle çocuklar için popüler olsa da,...

Genel Bilgi ve Haberler3 ay

Video Formatları

Video formatları, bir video dosyasının çalıştırılması ve oynatılması için kullanılan bir dizi standart yerleşimi ifade eder. Video formatları, video kalitesi,...

Teknoloji Galerileri3 ay

Dünyada Depreme Dayanıklı Tasarlanan 5 Devasa Yapı

1. Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı İstanbul’a ve çevre illere hizmet veren Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı, aynı zamanda dünyanın depreme en dayanıklı yapılarından...

Etiket Bulutu

Kategoriler

Trending

Gizlilik Bildirimi

Copyright © 2017-2023 Bilgizone. Yeni Bilgi Noktası. Wordpress Bilgizone Özel Tasarımı ile güçlendirilmiştir.
Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Bilgizone harici linklerin sorumluluğunu almaz.